Keresés

Zuglóban a téli szünetben is kapnak ételt a rászoruló gyerekek

Az önkormányzat egymillió forintból megoldotta, hogy a zuglói szegény családokban élő gyerekek a szünetben is meleg ételhez juthassanak – közölte a Párbeszéd Magyarországért (PM) honlapján.

A kerületben az iskolák és óvodák körülbelül kétharmadából mintegy 130 gyerek számára igényeltek a szülők a téli szünet idejére étkeztetést. Az érintettek az adagokat a zuglói Szociális Gondozó Szolgálat helyiségeikben vehetik majd át a szünidő legtöbb napján, az ünnepnapokra pedig melegétel-konzerveket biztosítanak. Az összeget a polgármesteri keretből fedezik.

Szabó Tímea, a PM társelnöke szerint “a 16 napos téli szünet 600 ezer magyar gyermek számára 16 nap nélkülözést jelent. A gyermekéhezés Magyarország legnagyobb szégyene, ezért nem adhatjuk fel a harcot, hogy megváltoztassuk ezt a szívszaggató helyzetet”.

A Fidesz-KDNP a hét elején indoklás nélkül szavazta le Szabó Tímea költségvetési módosító indítványát. A módosítás 3 milliárd forintot különített volna el arra, hogy az éhező gyerekek a téli szünetben is meleg ételhez jussanak.

A gyerekéhezésről szóló cikkünket itt olvashatja el.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!