Keresés

Zenés-táncos-zajongós tüntetéssel készülnek szombat estére

Magyarország leghangosabb tüntetését akarják összehozni szombaton a budapesti Szabadság téren, hogy tiltakozzanak a kritikus szervezetek elhallgattatása ellen. Beszédek is lesznek, de főleg zenével, tánccal és bulival készülnek.

Zenés-táncos-zajongós tünetéssel készülnek szombaton a „Nem maradunk csendben!”  nevű esemény szervezői Budapesten a Szabadság téren. Magyarország leghangosabb tüntetését szeretnék összehozni, ezért azt kérték az emberektől, hogy vigyenek magukkal sípot, kereplőt, dobot vagy bármit, ami zajkeltésre alkalmas.

„Jóllehet, a kormány módszeresen próbál meg elhallgattatni minden kritikus hangot és szervezetet, mi egyszerűen nem maradhatunk csendben! Erről szólnak majd azok a rövid beszédek is, amik a számok közötti szünetet töltik ki hangerővel” – írták.
„Mi közéleti, kulturális és zenei szervezők vagyunk, ahhoz értünk leginkább, hogy a művészet eszközeivel hallassuk a hangunkat, és közösséget formáljunk. A zene összehoz, a zene felszabadít. Táncolj, tüntess és kiabálj a szabadságodért!”

A tüntetés délután hatkor kezdődik, és a tervek szerint tízig tart, de az elmúlt hetek alapján könnyen lehet, hogy ezután is folytatódni fog. Beszélni fog Gulyás Márton és Varga Gergely is, akik hétfőn vízbázisú, könnyen lemosható festékkel próbálták megdobni a Sándor-palotát. A két aktivistát csoportos garázdasággal és rongálással vádolták, az ügyészség pedig felfüggesztett börtönt javasolt. Gulyás végül háromszáz, Varga pedig kétszáz óra közmunkát kapott.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!