Keresés

Nem úszhatja meg a TASZ-os összeesküvő

Zárt ülésen hallgatta meg Székely Lászlót az igazságügyi bizottság. Törvénysértést nem követett el, de az ombudsmani hivatal egyik dolgozója ellen fegyelmi eljárást indítanak, mert állítólag egyeztetett a TASZ munkatársával a tűcserés jelentésről.

Nem követett el törvénysértést Székely László ombudsman – állapította meg az igazságügyi bizottság a keddi meghallgatáson. Az ombudsman szerint az ülésen „kiváló volt a hangulat”. Azt mondta, fegyelmi eljárást indítanak az ombudsmani hivatal egyik dolgozója ellen, akinek a leveleiből arra lehetett következtetni, hogy egyezkedik Sárosi Péterrel, a TASZ drogpolitikai programvezetőjével.

A Magyar Nemzet írta meg, hogy az ombudsmani hivatal egyik dolgozója levelezett Sárosi Péterrel, a TASZ drogpolitikai programvezetőjével a nyolcadik kerületi tűcsere-program leállításáról szóló ombudsmani jelentésről. A “bensőséges” levelezés miatt Lázár János lemondásra szólította fel az ombudsmant.

Az igazságügyi bizottság kedden 11-től hallgatja meg Székely László ombudsmant a témában. Rubovszky György, a parlamenti bizottság vezetője azt mondta, hogy az ülés összehívására az ombudsmani hivatallal szembeni sajtótámadások miatt volt szükség, majd Vas Imre indítányára megszavazta a bizottság, hogy az ülést zárttá nyilvánítsák.

Bár nem tagja az igazságügyi bizottságnak, a PM-es Szabó Tímea is részt szeretett volna venni az ülésen. A bizottság tagjai viszont leszavazták, hogy részt vehessen, így az újságírók után őt is kiküldték. “Abszurd, hogy zárt ülést rendelnek egy ilyen, nyilvánosságra tartozó ügyben. Ez a Fidesz támadása az utolsó független intézmény ellen” – mondta Szabó Tímea, miután kiküldték az ülésről.

Bárándy Gergely MSZP-s képviselő is távozott az ülésről, mivel szerinte az ellenzéktől folyamatosan megvonják a szót, így nem tudnak érdemben hozzászólni a meghallgatáshoz. „Arról nem esett szó, hogy a levelezés egyáltalán hogyan kerülhetett ki a Magyar Nemzethez, inkább ez ügyben kellene vizsgálódni” – mondta a terem előtt várakozó újságíróknak. Hozzátette, hogy szerinte a levelezés valójában csak „össze van montázsolva”, és csak az a célja, hogy lejárassák az ombudsmani hivatalt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!