Keresés

Várady Zsolt kiszáll a tüntetések szervezéséből

Nem a negatív kritikák és nem politikai nyomásra döntött úgy Várady Zsolt, hogy a jövőben nem kíván részt venni a kormányellenes tüntetések szervezésében. Az iWiW egyik alapítója a Facebook oldalán jelentette be, hogy a munkája miatt nem tud elég időt szánni erre.

Kiszáll a MostMi szervezéséből a tavaly ősz óta tartó tartó kormányellenes tüntetéssorozat egyik vezéralakja, az iWiW egyik alapítója Várady Zsolt. Várady a Facebook oldalán jelentette be döntését.

A MostMi részéről Takács Bori azt közölte a sajtóval, hogy a „formálódó, rendszerkritikus, közösségi kezdeményezésnek” eddig több tekintetben is fontos szereplője volt Várady, aki most személyes döntéseként, egyeztetés után kiszáll a szervezésből. Az új közösségi portál létrehozásához, üzemeltetéséhez ők is sok sikert kívánnak Váradynak, a MostMI a jövőben pedig nem pusztán egy tüntetéseket szervező közösség kíván lenni, közösségépítő, szervezeti-mozgalmi munkát ígérnek – írja az Index.

Várady Zsolt közleményében azt írja: december közepe óta körvonalazódott, hogy bár célunk ugyanaz és rengeteg ponton jól tudunk együttműködni, a konkrét megvalósítás tempójában és mikéntjében sokszor nem értünk egyet. Ez, és főleg a ránk nehezedő felelősség és elvárások együtt, olyan feszültségeket gerjesztettek, mely sem rám, sem az egész tevékenységünkre nem volt jó hatással. Ezért, sokkal jobbnak láttam a kialakult helyzetre és körülményekre reagálva ezt a döntést meghozni, hogy megszüntessük ezeket a feszültségpontokat. Így mindketten továbbra is az együttműködés igényével és lehetőségével tudjuk tevékenységünket tovább folytatni.

Szeretném leszögezni, hogy nem politikai nyomás miatt hoztam meg a döntésemet. Azt is szeretném leszögezni, hogy nem az együttműködési képesség hiánya vezetett ide, hanem ennél sokkal banálisabb oka van: az idő rövidsége. Egész egyszerűen reagálni kellett egy helyzetre, melynek megoldására normális esetben akár fél év is rendelkezésre állna, a jelenlegi helyzetben erre sajnos nincs és nem volt idő.

További adalék, hogy az előző két és fél hónapban, barátok és családom segítségével vállalhattam, hogy csak az aktivistáskodásnak szentelem minden időmet, a továbbiakban ezt csak korlátozott időben tudom megtenni a munkám miatt. Mindemellett az aktivistáskodásra szánt időmet pedig kitölti a behirdetett weboldal készítése és elindítása, illetve a tartalom-előállítás megszervezése, majd az oldal továbbfejlesztése. Ennek következményeként a következő hónapokban nem tudok valós és igazán aktív tagja lenni a szervezetépítésnek, ami elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy magaménak érezzem én is – zárul Várady közleménye.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!