Keresés

Vakvezető kutyája miatt nem kap kollégiumi szobát a látássérült lány

A törvény szerint nem tehetnék, mégis vakvezető kutyája miatt utasítják el a pécsi kollégiumok Vértesi Alexandrát. A 19 éves dombóvári lány ősztől a Pécsi Művészeti Gimnáziumban tanul, és mivel egyik bentlakásos intézmény sem fogadta, most olcsó szobát vagy albérletet keres. 

Egyetlen pécsi kollégiumban sem kap szobát a 19 éves, látássérült Vértesi Alexandra, aki csak vakvezető kutyájával, Fahéjjal tud biztonságosan közlekedni, írja a 444.hu. A törvény szerint egyetlen bentlakásos intézmény sem utasíthatná őt el a kutyája miatt.

Alexandra ezért most kis költségű szobát vagy albérletet keres, és ismerőse, Faragó Magdolna segítségével üzent a Facebookon:

Vértesi Alexa vagyok, 19 éves dombóvári lakos. Felvételt nyertem nem kevés munkát belefektetve hegedű szakra, a Pécsi Művészeti Gimnázium 13. évfolyamára, ami egy éves, ezt követően pedig egyetemre szeretnék menni.

Látássérült vagyok, vakvezető kutyával közlekedem, aki profin képzett és maximálisan jól nevelt. A kollégium keresés során viszont ez problémát okozott, minden helyen elutasítottak többnyire azzal az indokkal, hogy a kutyát nem vihetem be, holott jogszabály vonatkozik arra, hogy a lakosság számára is nyitva álló minden területre, intézménybe bemehet, hiszen így tudja megfelelően végezni a feladatát.
Arra szeretném kérni a pécsi lakosokat, ha valaki tudna kis költségű albérletet, szobát lakásban a környéken, kérem írjon erre az e-mail címre: vertesiali@gmail.com, vagy facebookon, Vértesi Alexa névre.

Minden segítségért nagyon hálás lennék!
Üdvözlettel: Alexa

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!