Keresés

Andy Vajnáé lett a TV2

Csütörtök délelőtt aláírták a TV2 adás-vételi szerződéseit a tévécsatorna magyar tulajdonosai és Andy Vajna cége: a Magyar Broadcasting Co. Kft képviselői. A csatorna irányítását valószínűleg az  RTL volt vezérigazgatója, Dirk Gerkens veszi át.

A 444.hu értesülései szerint Andy Vajna filmügyi kormánybiztos politikai megbízást teljesít a szerződés aláírásával, ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök arra adott utasítást embereinek, hogy a novemberi Fidesz-kongresszusig fejezzék be az új Fidesz-közeli médiabirodalom kialakítását, azaz záruljanak le a felvásárlások, és induljanak el az új orgánumok.

444 cikke szerint Vajna korántsem kötött jó üzletet a TV2 megvásárlásával, ugyanis az évek óta veszteséges csatorna vételárát több millió eurós működési hitelek és az amerikai Universal és CBS televíziós stúdiókkal kötött, hosszútávú filmcsomagszerződések növelik. A vásárló Magyar Broadcasting Co. így körülbelül 60-7o millió euróért, azaz úgy 20 milliárd forintért vette meg a TV2-t.

Vajnának a hírek szerint gondjai vannak a csatorna menedzsmentjének felállításával is. A felvásárlási tárgyalások során felmerült, hogy az új társaság menedzselését a csatornát tulajdonló cég egyik korábbi ügyvezetője, Yvonne Dederick folytassa – Dederick azonban ettől egyelőre elállt.

A rivális RTL Klub vezető székéből tavasszal távozó Dirk Gerkens vezérigazgatói posztra való felkéréséről szóló hírek viszont beigazolódtak. A Figyelő csütörtök délutáni információi szerint lényegében mindenben sikerült megegyeznie a TV2 új tulajdonosainak Dirk Gerkens-szel. Jelenleg 99 százalék az esélye, hogy a jövőben az RTL-Klub vezérigazgatói székéből tavasszal távozó szakember veszi át a kereskedelmi tévé irányítását – írta a Figyelő.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!