Keresés

Üres borítékokkal tanítanák móresre a kormányt

Nem elég figyelmen kívül hagyni, hanem aktívan kell tiltakozni a bevándolásról szóló nemzeti kozultáció ellen a Helsinki Bizotság szerint. „Bevándorló vagyok” címmel indítottak kampányt, és azt javasolják, mindenki üresen küldje vissza a válaszborítékot Orbán Viktornak.

Üres válaszboríték visszaküldésével tiltakozzanak az emberek a nemzetközi szervezetek által is manipulatívnak nevezett nemzeti konzultáció ellen. Ezt javasolja a Magyar Helsinki Bizottság. A kormányzati propagandakampányra, amely az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága szerint is fokozza az idegenellenességet és tévesen hibáztatja a a menekülteket Magyarországra és Európára leselkedő állítólagos veszélyek miatt, egymilliárd forintot költenek az adófizetők pénzéből – közölték a jogvédők.

A Helsinki Bizottság „Küldd vissza üresen!” jelmondattal indított kampányt az általuk pazarlónak és uszítónak tekintett nemzeti konzultáció ellen. A jogvédők szerint ez az egész nem  más, mint a bevándorlók és általában is a külföldiek elleni álságos hangulatkeltés, ami nemcsak szakmailag abszurd, de illegitim is. Ezért kérik a polgárokat, hogy tiltakozásuk jeléül üres válaszborítékokat küldjenek vissza a Miniszterelnökségnek.

Pardavi Márta, a Helsinki Bizottság társelnöke szerint amennyire üres a konzultáció, annyira veszélyes is, ezért a passzivitás egyet jelentene a kormány feszültségkeltő akciójának támogatásával. Nem elég figyelmen kívül hagyni a kérdőívet, hanem egyértelművé kell tenni a tiltakozást a hazugság, embertelenség és pazarlás ellen – közölte a társelnök.

A válaszboríték üresen való visszaküldése révén a tiltakozó nem válik azonosíthatóvá, így elkerülhető, hogy a kormány elfogadhatatlan módon szerezzen  adatokat az állampolgárok politikai nézeteiről, ahogy az korábban gyanítható volt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!