Keresés

Új vezetők a Világgazdaságnál és a Népszabadságnál

A Világgazdaság új főszerkesztője Tóth Levente lett, a Népszabadságnál pedig többek között az eddigi belpolitikai rovatvezető lépett elő főszerkesztő-helyettesé.

Szerdán jelentették be, hogy megalakult az osztrák tulajdonosú Mediaworks Hungary Zrt., ami megvásárolta a magyarországi Ringier- és Axel Springer-érdekeltségek jelentős részét. Az új cégcsoportban a Ringier korábbi felsővezetői köre kiegészül az Axel Springer regionális vezetőségével, több személyi poszton is változásokat hozott az üzlet.

A Világgazdaság főszerkesztőjévé Tóth Leventét nevezték ki, aki korábban megbízott főszerkesztőként irányította a Népszabadságot. Tóth Levente pályáját a Népszabadságnál kezdte, majd dolgozott a Világgazdaságnál, a Figyelőnél és a Napi Gazdaságnál is. 2002-ben visszatért a Népszabadsághoz, amelynek gazdasági rovatát vezette 2010 elejéig. Akkortól a lap főszerkesztő-helyettese, majd 2014 augusztusáig megbízott főszerkesztője volt.  További változás, hogy Várkonyi Iván, a Népszabadság gazdasági rovatának korábbi vezetője a Világgazdaság vezető szerkesztőként folytatja.

Változik a Népszabadság vezetősége is, miután Murányi Marcell, a lap főszerkesztője átalakította a szerkesztőség struktúráját. A változások nyomán – az utóbbi időben betöltetlen – főszerkesztő-helyettesi poszton folytatja munkáját Gergely Márton, a nol.hu vezető szerkesztője, Nagy N. Péter, a publicisztika és véleményrovat vezetője, valamint Tóth Ákos, a belpolitikai rovat vezetője – olvasható a közleményben.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!