Keresés

Tüntetők zárták le a parlament parkolóját

Tüntetők állták el a parlament mélygarázsának bejáratát, a kirekesztés és a szegregáció ellen tiltakoztak. A rendőrség pár perc alatt a helyszínen volt, és felszámolta a tüntetést.

Másfél tucat tüntető zárta el hétfő reggel a parlamenti mélygarázs bejáratát – írja az MTI. A demonstrálók “Nem a kirekesztésre!”, illetve “Nem a megszorításokra!” feliratú transzparenseket feszítettek ki.

Néhány társuk “3 300 0000 embernek rendszeresen nincs elég pénze élelmiszerre!”, valamint “2 500 000 ember nem tudja fizetni a lakbért, rezsit vagy a lakáshitelt!”, illetve a “Nem roma gyerekek 91 százaléka befejezi a középiskolát – roma gyerekeknek csak 59 százaléka!” feliratú táblákat tart. A szervezők szerint a költségvetést megalapozó törvények elfogadása, valamint a köznevelési törvény ellen tüntetnek, amely szerintük a szegregációt eredményez az iskolákban.

Rövid időre forgalmi dugó alakult ki, a 2-es villamos is megállt. Néhány perccel a demonstráció kezdete után a készenléti rendőrség körülbelül két tucat munkatársa jelent meg a helyszínen, hogy felírja a demonstrálók adatait. Ők erre elkezdték skandálni, hogy “alkotmányt, demokráciát, jóléti államot!”. A rendőrök, miután a tüntetők nem hagyták el a helyszínt felszóltásra sem, egyesével elvitték őket a mélygarázs elől. A demonstrálók továbbra is a tér sarkánál állnak “Nem a megszorításokra!” transzparensükkel.

Eközben továbbra is zajlik a Liga Szakszervezetek országos útlezárása.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!