Keresés

Tüntetnek a bevándorlók a Keletinél

Az a bajuk, hogy van érvényes menetjegyük Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább.

Több száz bevándorló érkezett a fővárosi Keleti pályaudvarhoz vasárnap délelőtt, csatlakozva a már ott tartózkodókhoz. A tömeg kórusban skandálta angolul tervezett úti célját: „Németország, Németország!” – írja a 444 az M1 aktuális csatorna tudósítójára hivatkozva.

A tudósító elmondta, hogy előző nap is voltak hasonló akciók, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték. A tüntetők a Németország rigmusnál hüvelykujjukat felfelé, míg Magyarország említésénél lefelé mutatták.

Az M1 riportere által megkérdezett demonstrálók azt kifogásolták, hogy érvényes vonatjegyük van Németországba, de a magyar rendőrség nem engedi őket tovább, legtöbbjüknek ez a problémája.

A bevándorlók azt is nagyon kevésnek tartják, hogy csak egyszer kapnak enni – mondta a tudósító. Volt aki azt nehezményezte, hogy a hatóságok nyilvántartásba vették.

Az M1 munkatársának beszámolója szerint folyamatosan érkeznek rendőrök a VIII. kerületi pályaudvarhoz. A Készenléti Rendőrség kamerával rögzíti az eseményeket.

A tüntetők egy csoportja elindult a pályaudvar alsó szintjére, majd visszatértek a főbejárathoz, ahol a rendőrök továbbra sem engedik be őket. Az M1 tudósítójának sikerült beszélnie a helyszínen egy régen Magyarországon élő szír állampolgárral, aki a bevándorlók és a rendőrök közötti tolmácsolást is segíti.

Ő azt mondta, hogy bár mindent megtesz annak érdekében, hogy lehűtse a kedélyeket, óriási a felháborodás, mert nem értik a bevándorlók, hogy miért kell rostokolniuk a pályaudvarnál, miközben sokuk megvette vonatjegyét.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!