Keresés

Tudtad-e? Hetente legalább egy nő hal meg családon belüli erőszak miatt

publikalas_03_09 (2)

A gyilkosságok 40 százaléka családon belül történik, minden ötödik nőt rendszeresen bántalmazza a partnere. A lekicsinyléstől, megalázástól és fenyegetőzéstől a lelki terrorig, a testi és szexuális erőszakig vezet az út. A bántalmazottak félnek, sokszor a kívülállók is őket hibáztatják és az elkövetőt mentegetik, de a körből ki lehet lépni.

A pofon nem a szerelem egyik formája, soha nem az áldozat tehet arról, hogy verik. Ne tűrd a családon belüli erőszakot, az nem magánügy. Az áldozatoknak minden joga megvan a segítségre. Ha téged vagy a környezetedben gyaníthatóan valaki mást bántalmaznak, kérj segítséget.

A március elején indult civil kampányban közel harminc emberi jogi civil szervezet karikatúrákkal illusztrált, egyszerű mondatok segítségével szeretné érthetőbbé, és a mindennapi tudás részévé tenni olyan aktuális társadalmi és emberi jogi témákat, mint a menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, vagy a szexuális kisebbségek ügye. A kampány március 2-án indult, és 20 napig tart.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!