Keresés

Tudtad-e? A hajléktalanok több mint ötödének van munkája

03_04_munka

Bár ezer és egy dolog akadályozza a fedél nélkül élőket a munkavállalásban, nagyon jelentős részük a közhiedelemmel ellentétben igenis dolgozik. Rendszeres, bejelentett munkája is sokaknak van, de a többségnek csak alkalmi munkák jutnak.

A biztonsági őrtől a piaci kisegítőig sokféle feladatot látnak el, másoknak marad az egyik legnehezebb munka, a gyűjtögetés. A testi-lelki betegségek, a biztonságos háttér hiánya, a lakcímnélküliség, a tisztálkodás nehézségei alig leküzdhető akadályokat jelentenek. Ezeken csak a mostaninál jóval több speciális foglalkoztatási program tudna segíteni. De még ilyen körülmények között is vannak olyan hajléktalanok, akik nem csak magukon próbálnak segíteni, hanem önkéntes munkával más rászorulókon is.

A március elején indult civil kampányban közel harminc emberi jogi civil szervezet karikatúrákkal illusztrált, egyszerű mondatok segítségével szeretné érthetőbbé, és a mindennapi tudás részévé tenni olyan aktuális társadalmi és emberi jogi témákat, mint a menekültkérdés, a hajléktalanok és a fogyatékkal élők helyzete, vagy a szexuális kisebbségek ügye. A kampány március 2-án indult, és 20 napig tart.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!