Keresés

Tudja honnan jön a legtöbb bevándorló?

Vajon valóban más kultúrájú bevándorlók lepik el az országot? A Helsinki Bizottság által közzétett infografikából kiderül, milyen országokból érkeztek a legtöbben Magyarországra. Közben csúcsra jár a bevándorlós kampány, Orbán Viktor miniszterelnök is erről beszélt szokásos rádióinterjújában.

A bevándorlásellenes kampányról beszélt Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában. Többek között azt mondta, hogy a menekülteknek az EU-n kívül kellene EU-s pénzből fogadóállomásokat felállítani. Azt mondta, a kormány vizsgálja a megoldási lehetőségeket, még az esetleges teljes fizikai határzárat is.

Szerinte a kormány plakátjai az embercsempészeknek szólnak, és valójában azt mutatják, Magyarország mennyire nyitott és barátságos, és nem is durva a plakátok megfogalmazása. Az interjúból kiderül az is, hogy Orbán Viktor a kormány bevándorlós plakátkampányát ért éles kritikákat egy kicsi, de hangos kisebbség akcióinak tartja.

Ez a kisebbség péntek reggelre már 26 millió forintot gyűjtött össze ellenplakátkampányra. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog a kormány plakátjait kifigurázó kampányra kezdett pénzt gyűjteni hétfőn.

A Magyar Helsinki Bizottság pedig kiposztolt egy infografikát, amin azt gyűjtötték össze, hogy Magyarországra főleg mely országokból érkeznek bevándorlók.

Grafika: Magyar Helsinki Bizottság
Grafika: Magyar Helsinki Bizottság

Péntekre egy szókimondó dal is született a kormányzati plakátkampányról. A kormánnyal kíméletlenül kritikus Apa zenél formáció, most angol nyelven foglalja össze keresetlen szavakkal a bevándorlással kapcsolatos kormányzati kommunikációt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!