Keresés

Tranzitzónákat akar a kormány a határon is

A tervek szerint a déli határon Szerbia felé nyitott tranzitzónákból – amelyekben elhelyezhetők lesznek a nagy számban érkező migránsok – mindaddig nem lehet majd belépni Magyarországra, amíg a menekültügyi eljárások nem zárulnak le – írja a hvg.hu.

Az államhatáron létesítendő tranzitzónák kialakítására és egy új jogi kategóriára, a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetre is javaslatot tesz a kormány és a Fidesz abban az összesen 13 törvény módosítását kezdeményező javaslatcsomagban, amelyet pénteken nyújtanak be, és egy hét múlva dönthet róla a parlament – közölte Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: a déli határon Szerbia felé nyitott tranzitzónákból – amelyekben elhelyezhetők lesznek a nagy számban érkező migránsok – mindaddig nem lehet majd belépni Magyarországra, amíg a menekültügyi eljárások nem zárulnak le.

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet a kormány rendelheti majd el – közölte Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy a kabinet élni is fog ezzel a felhatalmazással.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!