Keresés

Tovább maradnak börtönben a hajléktalant agyonverő fiúk

Három évvel súlyosbította másodfokon a Szegedi Ítélőtábla annak a két fiúnak az ítéletét, akik két éve vertek halálra egy hajléktalant. Az elkövetéskor még kiskorú másik két fiú ítéletét helyben hagyták – írja az Index.

2012 augusztusában Pilisszentivánon négy fiatal férfi halálra vert egy gyenge fizikumú hajléktalant. Az áldozat egy elhagyott trafóházban húzta meg magát, ott támadtak rá ittas állapotban. Először sikerült elmenekülnie, de követték az erdőbe is, ahol nagyjából negyed órán át ütötték, rúgták, taposták, végül magára hagyták a fák között, ahol a férfi meghalt.

A Budapest Környéki Törvényszék idén februárban első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találta bűnösnek mind a négyüket. Az elkövetéskor még fiatalkorú két fiú hat-hat évet kapott, amit a fiatalkorúak börtönében kell letölteniük, míg a két idősebb vádlottat nyolc év börtönre ítélték.

A kedden meghozott másodfokú ítélet azonban a két idősebb fiú büntetését további három évvel, 11 évre súlyosbította. Döntésüket azzal indokolták, hogy a két nagykorú elkövető volt a támadás kezdeményezője,  ők kezdték el bántalmazni a hajléktalant, ők vették üldözőbe, és ők mértek rá először újabb ütéseket, miután az erdőben rátaláltak.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!