Keresés

Törvénytelen volt az Ökotárs elleni razzia

Jogerős ítéletben mondta ki a bíróság, hogy törvényt sértettek a készenléti rendőrök, amikor tavaly szeptemberben dokumentumok után kutatva lerohanták az Ökotárs irodáját és házkutatást tartottak.

Többszörösen megsértette a törvényeket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája, amikor hűtlen kezelés és jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt tavaly szeptemberben házkutatást tartott az Ökotárs és partnerei irodájában, illetve több vezetőjének magánlakásán – írja a Cink a Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtöki ítéletére hivatkozva.

A lap idézi az Ökotárs közleményét is, ami szerint: “szemben a kormányzati vádakkal, a bíróság megállapítja, hogy a házkutatás idején hűtlen kezelés bűntettének gyanúja egyáltalán nem állt fenn, jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt nyomozás pedig nem volt folyamatban. Az Ökotárs üdvözli a bíróság döntését, ugyanakkor aggasztónak tartja azt a jelenséget, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda egyértelmű politikai nyomásra törvénysértő házkutatást, lefoglalást hajt végre Magyarországon”.

Az Ökotárs irodájában tavaly szeptemberben razziáztak a rendőrök, miután ismeretlen tettes ellen indult nyomozás hűtlen kezelés és jogosulatlan pénzügyi tevékenység gyanúja miatt. A rendőrök a házkutatáson azokat a dokumentumokat keresték, amelyek a demokrácia és emberi jogok, illetve a női jogok kategóriában pályázó szervezetek támogatására vonatkoznak.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!