Keresés

Tömegverekedésbe torkollt a mulatság

„Ettetek ittatok, négerek, ideje hazatakarodni!” – állítólag ez volt az a mondat, ami miatt tömegverekedés tört ki szombaton Pusztaradványon a Szent Mihály napi tűzgyűjtáson. A polgármester szerint ő csak egy taknyos gyereket akart elküldeni. Akárhogy is történt, a falu így kimaradt az MTV-n futó Itthon vagy – Magyarország, szeretlek című, Rákay Philip által megálmodott műsorból.

A helyiek verziója szerint a polgármester lánya felment a színpadra, és azt mondta a mikrofonba, hogy: „Ettetek ittatok, négerek, ideje hazatakarodni!” Ezt a rendezvényen lévő romák zokon vették, így szóváltás kerekedett, azonban a verekedés csak akkor kezdődött el, amikor az egyik helyi cigány kisebbségi képviselő a fogadásra a feleségével és a gyerekével együtt érkezett, és nem akarták beengedni a rendezvényterembe.

A képviselő dühében elkapta az egyik beléptető nyakát, és a földre lökte a férfit. Az így kitört tömegverekedésnek a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A boon.hu beszámolója szerint miután a rendőrök elmentek, a részeg polgármester, aki a verekedés alatt is folyamatosan szidta a cigányokat, elment a verekedés egyik résztvevőjének házához, és az utcán állva szidalmazta. Ennél az esetnél is a rendőrök avatkoztak közbe.

Az Észak-Magyarország című lap egyik olvasója azt mondta, hogy a helybeliek most attól tartanak, hogy a hivatásos vadőrként dolgozó polgármester – aki ellen az év elején eljárás indult lőfegyverrel  való visszaélés miatt – most is rendelkezik puskával, és használni is fogja azt.

Tomkó Sándort, a település független polgármesterét csak a kórházban érték utol az Észak-Magyarország munkatársai. Tomkó azért került ide, mert szombaton őt is leteperték és hasba rúgták, pedig nemrég epekő-műtéte volt.

A polgármester másképp emlészik a történtekre. Szerinte sem ő, sem a lánya nem szidalmazta a cigányokat.

„Fogadást adtunk a képviselőknek – volt gulyásleves, malacpörkölt. Elismerem, ittunk, én sem voltam már józan, de addig nem volt semmi gond, míg a fogadáson meg nem jelent az egyik kisebbségi képviselő is a feleségével, gyerekével együtt. A gyerek taknya-nyála egybefolyt, szóltam a férfinek, hogy ez itt mégsem illik, vigye a családját, majd kiléptem a teremből.”

Tomkó azt mondta, hogy kint ekkor már ment a verekedés, és őt is azonnal leteperték a lányával együtt, a vejét pedig egy sörösüveggel vágták fejbe, ráadásul verekedés közben valaki letépte a nyakából az aranyláncát, ami azóta sem lett meg.

Tomkó Sándor polgámester szerint a verekedés politikai ellenfelei provokálták, akik az ő székére pályáznak.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!