Keresés

Több vezetőt is bepoloskáztak az MTVA-ban

Három, viszonylag frissen kinevezett MTVA-vezető irodájában is találtak lehallgatókészülékeket és rejtett kamerákat márciusban. Feltehetően belsős ember intézte a lehallgatást, politikai okokból.

Vaszily Miklós vezérigazgatón kívül poloskákkal és videokamerákkal figyeltek meg több más vezetőt is a közmédiánál – írja a 444.hu.

A lap szerint miután márciusban kamerát és lehallgatókészüleket találtak az MTVA vezérigazgatójának irodájában, más irodákat is átkutatott a rendőrség és hasonló eszközök kerültek elő a vezérigazgatói kabinetet vezető Enyedi Csaba irodájából, illetve Vas Imre üzemeltetési igazgató irodájának egy zárt szekrényéből is. Mind a három vezető viszonylag frissen került a pozíciójába.

Az, hogy többeket és rendszerszerűn hallgattak le a 444.hu szerint kizárja, hogy személyes célból figyelték volna meg a vezérigazgatót, inkább politikai okokat sejt a háttérben. Hogy nem titkosszolgálati akcióról lehetett szó, azt az jelzi, hogy a rendőrség nyomozást indított, amit nem tett volna meg, ha a titkosszolgálatok állnak az egész mögött.

A lap szerint feltehetően belsős ember figyeltette meg a vezetőket, mert az irodákat erősen őrzik, és az eszközök telepítése is hosszabb időbe kerülhetett. Az érintettek vagy tudtak az egészről, vagy olyan valaki intézte, akinek állandó bejárása volt az irodákba. Valamelyik érintett vezetőnek tudomása kellett legyen a megfigyelésről – írják.

Vaszily Miklós tárgyalójában miniszterekkel, államtitkárokkal, külföldi vendégekkel, nagykövetekkel találkozhatott. Az, hogy minden mondatukat felvették, számos bűncselekmény – például magántitok megsértése – gyanúját is felveti, de arról nem tudni, hogy a rendőrök a tiltott adatgyűjtésen túl nyomoznak-e más bűncselekmény miatt is – írja a 444.hu.

Azt is megjegyzik, hogy Vas Imre korábban Várhegyi Attila volt szolnoki polgármester kabinetfőnöke volt, és jelenlegi pozíciójába is ő segíthette. Várhegyi, akit hűtlen kezelésért elítéltek 2002-ben, a kormánynak és a Fidesznek is adott médiaügyben tanácsokat, jelenleg pedig az MTVA tanácsadója, irodája is van az épületben. Ott dolgozók szerint ő az MTVA nem hivatalos vezetője.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!