Keresés

Több száz gyerek előtt bilincselte meg az apukát az iskolarendőr

Egy tatabányai általános iskolába vitte gyerekét egy apuka, amikor egy közlekedési szabálytalanság miatt összeszólalkozott az intézmény előtt álló iskolarendőrrel. Szó szót követett, míg a rendőr több száz gyerek előtt fogta le és bilincselte meg az akkor már síró apukát. A szülők az eset után aláírásgyűjtésbe kezdenek a rendőr leváltásáért.

A 444.hu egy tatabányai szülő levelére hivatkozva azt írja, hogy csütörtök reggel több száz gyerek szeme láttára bilincselt meg egy apukát az iskolarendőr az egyik általános iskola előtt. A szemtanú beszámolója szerint az apuka a kisfiát hozta autóval, és be akart hajtani a tilosba, mert sok kör után sem talált szabályos parkolót. Ezen szólalkoztat össze a rendőrrel.

Szó szót követett. Az apuka nem beszélt kedvesen a rendőrrel, de nem szegült ellen, és pláne nem lépett fel támadólag, csak keresetlen szavakkal illette a rendőrt. Mindez a jelenet gyerekek és szülők sűrűjében történt. A rendőr nem tudta kezelni kommunikációval a helyzetet (…) a döbbent apát elkezdte lefogni és megbilincselni, miközben a 7 éves gyereke ott állt mellette. Kisvártatva ordítva sírt a gyerek a félelemtől, mert nem tudta, miért támadott a rendőr az apjára.

Ekkor már szülők gyűrűje alakult ki, a férfi sírva kérte, hogy ne filmezzék, ő nem szegül ellen, de a rendőr elkezdte az autója felé rángatni, míg a kisgyereke és másik száz pedig nézte.

Hamarosan megjelent az iskola igazgatónője is, de nem tudott mit csinálni. A rendőr nekiszorította a síró embert a kocsijához, és erősítést kért. A férfi mondta hogy szólni kell feleségének, mert várja, de nem engedték telefonálni. A ordítva bőgő gyerekére a rendőr egy pillantást sem pazarolt, őt valaki bekísérte a suliba.

A reggeli iskolába tartó diákság ezután azt láthatta hogy 4 rendőrautó jön szirénázva – villogva, és áll meg az iskola előtt. Betuszkolják az apát a kocsiba és elviszik. A szülők a helyszínen megegyeztek hogy petíciót fognak készíteni az iskola vezetésének, hogy ez az ember (a rendőr) ne tevékenykedhessen az iskolában, főleg ne fegyverrel az oldalán, hiszen nyilvánvalóan nem tudja az érzelmeit uralni, és szakmailag is ellehetetlenítette magát több száz ember ellőtt.

A 444 idézi a tatabányai Sárberki Általános Iskola igazgatójának szavait, aki azt mondta: Ez az apuka nem bűnöző, nem lopott, nem fenyegette a rendőrt. Erre a saját síró gyereke szeme láttára megbilincselték, és a kocsi motorházára fektették. Reggel 8 előtt történt valamivel, minden gyerek ezt bámulta, hiába próbáltam beküldeni őket. Az első óra az egész iskolában azzal telt, hogy próbáltuk elmagyarázni a diákoknak, hogy mi történt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!