Keresés

Tíz év fegyházat kapott az idős betegektől lopó ápoló

K. József az ápolói fizetését egészítette ki azzal, hogy a belgyógyászati osztályon fekvő idős betegeket lopta meg. A bíró a szokatlanul szigorú ítéletet azzal indokolta, hogy szerinte az egyik legszégyenteljesebb bűncselekmény, ha valaki a gondjaira bízott embereket lopja meg.

A múlt héten tartották az első tárgyalást a Szentesi Járásbíróságon abban a perben, amiben K. Józsefet, egy szentesi ápolót azzal vádoltak, hogy éveken keresztül fosztogatott a kórház belgyógyászati osztályán fekvő idős, gyakran magatehetetlen betegektől. A tárgyalásról szóló riportunkat itt olvashatja el

A Délmagyar beszámolója szerint a férfi tíz év fegyházat kapott, illetve a foglalkozásától való végleges eltiltásra ítélték. A szerdai tárgyaláson Kádár Gábor bíró meghallgatta a belgyógyászati osztály néhány dolgozóját. – Sok gyanús eset volt, ezekről mindig feljegyzést készítettem, jeleztem a feletteseimnek, akik azt mondták: fogjam meg a tolvajt – emlékezett vissza az akkori főnővér. Egy fiatal nővér elmesélte, mennyire megrökönyödött, amikor a vádlottal leltározták egy elhunyt holmiját, és K. József azt javasolta, tegyék el a táskában talált 190 ezer forintot, úgysem tud róla senki. Két esetben laborvizsgálat igazolta, hogy a vádlott altatót adott be a pácienseknek, néha akkor is, ha ők maguk ezt nem kérték. A bíró kifejezetten dicsérte az egyik szakápoló ötletét, aki kitalálta, hogy a sok gyanús ügy után végre állítsanak csapdát, írják fel egy idős asszony bankjegyeinek a sorozatszámát. A vádlott végül ennek segítségével bukott le, ekkor értesítették a rendőrséget.

Előtte egy sértett sem fordult az egyenruhásokhoz, a gyógyintézményben pedig – így fogalmazott a bíró – aki cselekedhetett volna, nem tette meg. Többször hangsúlyozta: a nővérek hiába kérték a vezetőik segítségét, mivel már az egész osztálynak kínossá vált az ügy, maguknak kellett a tettek mezejére lépni, és ezért minden elismerés megilleti őket. Azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy meglátása szerint az egyik legszégyenteljesebb bűncselekmény, ha valaki a gondjaira bízott embereket lopja meg. Mivel az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az ügyvéd pedig fellebbezett, az ítélet egyelőre nem jogerős.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!