Keresés

Az MTVA teljes hírosztályát megkapja Papp Dániel

A Cohn-Bendit-riportról elhíresült Papp Dániel eddig is tartalomszolgáltatási igazgató volt, de ezek után a teljes hírosztályért is ő felel majd.

Az Index információi szerint ismét Papp Dániel lesz az MTVA új tartalomszolgáltatási igazgatója, és ezentúl az egész hírosztály az ő hatásköre alá tartozik majd, azaz nem lesz külön hírigazgató. Papp Dániel immár sokadszor lép előre jelentőset  a ranglistán – annak ellenére, hogy neve összeolvadt a riporthamisítás műfajával.

A lap emlékezetet rá, hogy Papp Dániel egyszer már bukott egy nagyot felfelé három éve. Akkor hiába derült ki, hogy gyakorlatilag meghamisított egy riportot, mégis kinevezték a MTVA hírszerkesztőségének egyik vezetőjévé. Az akkor 32 éves Papp Dániel készítette a Hírcentrumnak azt a tudósítást, amely szerint Daniel Cohn-Bendit nem válaszolt a kérdésre, hogy demokratikus értéknek tartja-e kiskorúak szexuális tárgyú megközelítését. A riport képi anyaga azt sugallta, hogy a kínos kérdés feltevése után a francia európai parlamenti képviselő távozott a sajtótájékoztatóról. Az Index birtokába került vágatlan felvételből azonban kiderült, mindkét állítás hamis volt.

A sajtótájékoztatóról készült teljes videóból kiderül, hogy a kérdés elhangzásától számítva fél óra múlva állt fel a politikus (49. perc), mivel indult a repülőtérre, hogy elérje a gépét. Az MTV riportjában az látható, ahogy Cohn-Bendit kimegy, miközben a riporter beszél. A politikus azonban már jóval azelőtt nézni kezdi az óráját, és szól a mellette ülőnek, hogy mennie kell, mielőtt a riporterhez kerülne a mikrofon, hogy újabb kérdést tegyen fel a jelenlévőknek, ezúttal a médiatörvényt elítélő EP-határozattal kapcsolatban. Tehát a zöldpárti politikus nem akkor és nem azért távozott, amit az MTV riportja sugall.

Ennek ellenére karrierje folyamatosan ívelt felfelé az MTVA-nál: főszerkesztői kinevezése után idén júliusban lett tartalomszolgáltatási igazgató, ami mellé most az egész hírosztály felügyeletét megkapja.

A korábban jobbikos tisztségviselőként is tevékenykedő Papp Dániel már főszerkesztőként dolgozott a hír- és hírháttérműsoroknál a köztévénél, amikor Lomnici Zoltánt, a Legfelső Bíróság korábbi elnökét egész egyszerűen kiretusálták a Híradóból.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!