Keresés

Tavasszal kibővíthetik a csok-ot a közmunkásokra is

Egyelőre a legrászorulóbbak nem igényelhetik a milliós állami támogatást. A családügyi államtitkár szerint már dolgoznak a közmunkásokra vonatkozó külön szabályozáson.

A közmunkásokra is kiterjesztené a kormány a Családok Otthonteremtésési Kedvezményét, azaz a csok-ot – derül ki Novák Katalin ifjúság- és családügyi államtitkár a hvg.hu-nak adott interjújából. A három gyermeket vállaló párok tíz millió forintnyi vissza nem téritendő állami támogatásra és tíz millió forintnyi támogatott hitelre számíthatnak a családtámogatási programból.

Ezek a kezdvezményeket azonban jelenleg éppen a legrászorulóbbak, a szegények és  a közmunkások nem igényelhetik, ahhoz ugyanis kétéves folyamatos tb-jogviszony és legalább 180 napja tartó nem közfoglalkoztatotti munkaviszony szükséges. “A kormány már dolgozik a közfoglalkoztatottakra vonatkozó külön szabályozáson, ez tavasszal készül el” – mondta Novák. Hozzátette, hogy szerinte “a támogatottak köre igen széles, de olyan garanciákra is szükség van, amivel ki tudjuk szűrni a visszaéléseket”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!