Keresés

Tarlós szerint a Keletinél kezelhetetlenné vált a helyzet

Ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege lepi el a fontos gócpontokat – állítja a főpolgármester.

A főpolgármester közleményt adott ki, amiben azt írja, Budapest városvezetése támogatja a kormány törvényalkotási kezdeményezését a menekültek ügyében. A Fővárosi Önkormányzat mindent megpróbált a kérdés humánus kezelése érdekében, de különösen a Keleti pályaudvarnál a helyzet kezd kezelhetetlenné válni – írja az Index.

„Ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege ellepi a fontos gócpontokat, túlterjeszkedik, elemi szabályokat nem tart be és jogi eszközök hiányában lassan senki semmit nem tehet a magyar városlakók érdekeinek védelmében” − írja Tarlós, majd arra kéri a parlamenti frakciókat, hogy támogassák a kormányt menekült ügyben.

Mindeközben a Napi Gazdaság arról ír, hogy hozzájutottak egy Emmi-jelentéshez, amelyben arról van szó, hogy ugyan járványveszély még nincs az országban, de annak megelőzése érdekében megfontolandó lenne a menekültek mozgásának korlátozása az országban. Többek között azért, hogy a szükséges szűrővizsgálatokat elvégezhessék rajtuk, a menekültek túlnyomó többségén ugyanis nem tudják.

A migránsokat érintő fertőző betegségekről a kormánynak készített jelentés azt írja, hogy „tbc-s, leprás vagy tífuszos beteget nem találtak ugyan eddig a menedékkérők között, viszont szifiliszt, hepatitis B-t és C-t, valamint HIV-fertőzést több migránsnál is kimutattak”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!