Keresés

A Tanítanék lemondatná Palkovics László oktatási államtitkárt

A Tanítanék mozgalom felmondólevelet írt Palkovics László oktatási államtitkárnak. A mozgalom képviselői szerint Palkovics személyesen felelős a közoktatás vészes romlásáért.

A mozgalom képviselőinek az utolsó csepp az volt a pohárban, hogy az államtitkár válaszra sem méltatta őket, amikor meghívták a közoktatási válságról szóló nyílt vitára, melyet október 20-án tartottak volna – írja az Index.

A Tanítanék képviselői szerint bőven lett volna miről vitatkozni, hiszen egyre nagyobb az oktatásügyi krízis: nem csökkentek a tanári és tanulói terhek, az 58 kicsi KLIK egyfajta lopakodó visszarendezéssel próbálja konzerválni az elhibázott központosítást. – sorolják Facebook oldalukon.

A Tanítanék által írt felmondólevél tartalmát a mozgalom képviselője, Pilz Olivér ismertette. A felmondás okai között szerepel, hogy az államtitkár nem tett eleget feladatainak, súlyosbította a már fennálló problémákat, ráadásul nem vette figyelembe a szakértők figyelmeztetését és a közoktatásban szereplők érdekeit sem.

A sajtótájékoztató után az Emberi Erőforrások Minisztériuma ablakait ellepték az “Elég volt, mi tanítanánk!” feliratok és a mozgalom jelképéül szolgáló kockás esernyők.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!