Keresés

Már Balog Zoltán szerint is túlzó az oktatás központosítása

Elismerte, hogy „túltolták a biciklit” az oktatás átalakításában, ezért jövő tanévtől visszakaphatnak egyes döntési jogokat az iskolák. Balog Zoltán miniszter szerdán Miskolcra utazik, hogy beszéljen azokkal a tanárokkal, akik elindították az utóbbi idők legerősebb tiltakozását az oktatási rendszer ellen.

“Túltoltuk a biciklit egy kicsit” – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az RTL KLub Házon kívül című műsorának az oktatási rendszerrel kapcsolatban. Azt mondta, változtatásokat szeretne a következő tanévtől, bizonyos döntési jogosultságokat visszakaphatnának az  iskolák. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központot azonban így is megtartaná.

A miniszter ezt azt követően közölte, hogy több mint húszezren csatlakoztak a miskolci Herman Ottó Gimnázium nyílt leveléhez. A gimnázium tanári kara január 6-án tette közzé a levelet, amiben összegyűjtötték az oktatási rendszerben általuk tapasztalt problémákat, mint például a magas kötelező óraszám, a fölösleges adminisztráció, vagy a Klik működésképtelensége.

A csatlakozók számos panaszt felvetettek, ezekből itt szemléztünk, ezen a linken pedig interjút olvashat a tiltakozás élére álló tanárral.

Miskolcra utazik a miniszter

A miskolci tanárok  teljesen új rendszert szeretnlnek, jövő hétre fáklyás felvonulást is szervez az ottani Pedagógus Szakszervezet.

Balog Zoltán viszont még szerdán elutazuk Miskolcra, hogy a tiltakozó tanárokkal tárgyaljon – írja a Hvg.hu a Magyar Idők napilapra hivatkozva. A miniszter Kriza Ákos helyi polgármestert és a helyi tankerületi igazgatót  kérte fel, hogy szervezzenek találkozót a miskolci szülőkkel, igazgatókkal, pedagógusokkal.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!