Keresés

A takarítóktól napokig is elállhat egy hulla egy kórházi vécében

Napokig feküdt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház vécéjében egy holttest, anélkül, hogy bárki észrevette volna. Az Abcúgnak nyilatkozó dolgozók szerint csak öt nap után tűnt fel egy takarítónak, hogy kifolyt valamilyen lé a belülről bezárt fülkéből, amit addig senki sem próbált meg kinyitni. A főigazgató-helyettes azt ígérte, szerda délre lezárul a belső vizsgálat. 

Kedden délelőtt már tárva-nyitva volt annak a női vécének az ajtaja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház kilencedik emeletén, ahol vasárnap egy holttestre bukkantak. A Blikk szerint a test napokig feküdt a mosdóban, de azt az általunk megkérdezett kórházi dolgozók sem értik, hogyan kerülhette el ennyi ideig a takarítók figyelmét. Szerintük a dolgozók egyszerűen nem próbáltak meg bejutni a belülről bezárt fülkébe, csak az előtérben mostak fel. 

„Az ötödik napra már büdös volt, de mi az, hogy addig nem érezték?” – kérdezte feldúltan az egyik kórházi takarító, aki csak pletykákról tudott beszámolni, mivel állítása szerint sosem dolgozik a kilencedik emeleten. Több takarító is megerősítette, hogy emeletek szerint vannak beosztva, ezért nem tudják, mi történt pontosan odafent. „Gizike vette észre, hogy folyik a lé” – mondta. A Blikk kórházi dolgozókra hivatkozva azt írta, egy hajléktalan követhetett el öngyilkosságot odabent. 

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház kilencedik emeletén működik a szülészet és a koraszülött intenzív központ is, ahol kedden délelőtt is nagy volt a sürgés-forgás.”Belülről be volt riglizve. Biztos, most takarítottak fel” – tanakodott két karbantartó, akik kíváncsian néztek be a nyitva álló vécébe. „Nem tudunk semmit, csak annyit, hogy meghalt” – válaszolták kérdésünkre. „Otthon láttam a tévében, gondoltam is, milyen jó, hogy épp nem én vagyok beosztva” – mondta egy másik dolgozó, aki szintén nem értette, miért nem tűnt fel a takarítóknak a bezárt ajtó.

A kórházat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ a Blikknek azt írta, rendőrségi vizsgálat zajlik az ügyben, Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője viszont azt mondta a lapnak, nincs ilyen eljárás, mert a haláleset nem minősül rendkívülinek. 

Török Árpád, a kórház főigazgató-helyettese az Abcúgnak azt mondta, szerda délre fog lezárulni a belső vizsgálat, amelynek az eredményéről közleményt adnak majd ki. Azt, hogy pontosan mennyi ideig feküdt bent a hulla, nem tudta megmondani, mert erről csak a hatósági boncolás után lehet biztosat állítani, és szerinte amúgy is sok téves információ jelent már az ügyről a sajtóban. 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!