Keresés

Szijjártó: Obama megjegyzéseinek nincs alapja

Barack Obama egy keddi konferencián arról beszélt, hogy Magyarországon megfélemlítik a civil szervezeteket. A külügyminisztérium közleményében úgy reagált: a magyar nép szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását.

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének a magyar civil társadalom kormányzati korlátozására vonatkozó megjegyzéseinek nincs ténybeli alapja – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) szerdán a kormány honlapján közzétett közleményében.

Barack Obama egy keddi konferencián Oroszországgal, Azerbajdzsánnal és Egyiptommal említette egy lapon, ahogyan a magyar kormány a civil szervezetekkel bánik. Az amerikai elnök teljes beszédének magyar nyelvű fordítását elolvashatja itt.

A minisztérium Barack Obamának „a magyar civil társadalom állítólagos kormányzati korlátozásával” kapcsolatban tett nyilatkozatára reagált.

Mint kiemelték, Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok szövetségesek. „A magyar nép egy szabadságszerető nép, ezért nem viselné el szabadságának semmilyen korlátozását” – írta a közleményben a külügyi tárca.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!