Keresés

Szexuális asszisztensek segítik a cseh fogyatékosokat

Állami támogatásoból indítottak szexuális asszisztensi szolgálatot Csehországban, amely a testi fogyatékos embereknek nyújt segítséget.

A testi fogyatékkal élő embereknek nyújt segítséget az a szexuális asszisztensi szolgálat, ami a napokban kezdte meg működését Csehországban – írja az Index. A szolgáltatást a cseh belügyminisztérium hivatalosan engedélyezte, de megszabta annak feltételeit is.

A cseh szexuális asszisztensnőknek szerződésük megkötésekor etikai kódexet is alá kellett írniuk. Az asszisztenseknek rendszeres orvosi ellenőrzésre kell járniuk, tisztában kell lenniük küldetésükkel, az esetleges problémákkal. Egy óra az asszisztensekkel 1200 koronába, azaz 18 ezer forintba kerül.

“Az önkéntes jelentkezők mindegyikének már van tapasztalata szexuális munkában és a gyakorlatban már mindnyájan voltak testi fogyatékkal élő férfiakkal is” – jelentette ki Lucie Sídová, a Rozkos bez rizika (Kockázat nélküli élvezet) nevű civil szervezet ügyvezető igazgatója kedden Prágában a témával foglalkozó nemzetközi szakmai egészségügyi konferencián. Szexuális asszisztensi szolgálat már Svájcban, Németországban, Dániában, Belgiumban, Franciaországban, Ausztriában és Hollandiában is működik.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!