Keresés

Szerdán indul a kutyapárt plakátháborús ellenkampánya

Első körben ötszáz plakáttal indul a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog közös plakátakciója, amivel a menekültekkel szembeni kormányzati gyűlöletkampányt szeretnék ellensúlyozni. A plakátok fele Budapesten lesz, de kerül majd belőlük a Balatonhoz, Felcsútra, Bécsbe, sőt Londonba is. Július közepén pedig jön a második kör.

Július 1-én teszi ki az első ötszáz plakátot a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Vastagbőr blog, amiket a kormány menekültellenes plakátkampányának ellensúlyozására indított gyűjtésből finanszíroznak – írja a Nol.hu. Összesen tíz különböző plakátot fognak kitenni két ütemben, a második ütem július 16-án kedződik. A lap szerint a plakátok fele Budapesten lesz, a többi többek között a Balatonnál és másfelé, de lesz egy-egy plakát Londonban és Bécsben is.

Lesz plakát az Orbán Viktor miniszterelnök szűkebb pátriájának számító Felcsúton és Alcsútdobozon is, itt egyedi lesz a szöveg: “Ha Magyarország miniszterelnöke vagy, be kell tartanod a törvényeket”.

A szervezők azért indítottak gyűjtést, hogy ellensúlyozzák a kormány gyűlületkampányát, mivel “különösen zavaró, hogy Magyarországon, ahol a bevándorlásnál jóval nagyobb probléma a társadalmi szolidaritás majdnem teljes hiánya, az állam arra költi a pénzünket, hogy minél jobban gyűlöljük egymást.”

A Nol.hu szerint a szervezők ügyeltek arra, hogy jogilag kifogástalan szövegekkel kampányoljanak. Az ellenplakátkampányra végül az eredetileg tervezett 3 millió forint helyett 33,3 millió forint jött össze.

<iframe style=”border: none; overflow: hidden; width: 740px; height: 80px;” src=”//www.facebook.com/plugins/follow.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fabcughu&amp;width=740&amp;height=80&amp;colorscheme=light&amp;layout=standard&amp;show_faces=true” width=”300″ height=”150″ frameborder=”0″ scrolling=”no”></iframe>

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!