Keresés

A HVG új főszerkesztője Szekeres Imre sajtósa volt

Szekeres Imre sajtósa volt a HVG és a hvg.hu új főszerkesztője, aki az Interpol által körözött Welsz Tamással is üzletelt. A Válasz.hu szerint a szerkesztőségben válsághangulat van. 

Korábban Szekeres Imre sajtómunkatársa volt Sztaniszláv András, a HVG és a hvg.hu új főszerkesztője, írja a Válasz.hu. Sztaniszláv hivatalos életrajza szerint a Medgyessy-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatalban a Kormányzati Stratégiai Elemző Központ sajtótitkáraként dolgozott, ami a Válasz.hu szerint valójában azt jelentette, hogy Szekerest, a kancellária akkori államtitkárát segítette.

Sztaniszláv 2009-ig tulajdonosa volt egy szlovákiai bejegyzésű vállalkozásnak, a StarLimo Slovensko, s.r.o.-nak, ami limuzinok bérbeadásával foglalkozott. A céget végül az idén elhunyt Welsz Tamásnak adták el, akit az Interpol is körözött, és akit az MSZP-s Simán Gábor-üggyel is összefüggésbe hoztak.

A Válasz.hu úgy tudja, a HVG és a hvg.hu szerkesztőségében válsághangulat alakult ki, amikor értesültek az új főszerkesztő múltjáról. A hivatalos közleményben azt írják, az új főszerkesztő legfontosabb feladata, hogy az online és a nyomtatott HVG integrációjának megvalósítása lesz.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!