Keresés

A szegény embert már kutyába se veszik?

A hajléktalanságra és a szegénységre hívják fel a figyelmet a Krétakör Szabadiskola plakátjai Budapest belvárosában. A programban résztvevő középiskolás diákok fél éve foglalkoznak a lakhatás problémáival, amiről kétnapos konferenciát rendeznek a hétvégén.

„A szegény embert már kutyába se veszik? Ne hagyjuk!”

Többek közt ilyen feliratú plakátokkal rakták tele a Rákóczi utat  a Krétakör Szabadiskola középiskolás diákjai, akik a szegénységre, a lakhatási problémára és a hajléktalanságra hívják fel a figyelmet. A plakátokon olyan feliratok is szerepelnek, mint hogy:

  • „16 évesen nem gondoltam volna, hogy mára nem lesz hol laknom”
  • „A szegénység bűn?”
  • „Te mit tartasz a legfontosabbnak az életedben?”

A Krétakör tavaly indította a 14-18 éveseket célzó programját, és az a célja, hogy a diákok “részt vegyenek a közösségi életben, tájékozódjanak és véleményt formáljanak” közéleti és társadalmi kérdésekkel kapcsolatban. Idén ősszel indult a program második szemesztere, amelynek keretében egy budapesti, egy miskolci és egy berlini diákcsoport vizsgálta az „otthon” kérdését, mint közösségi, egyéni és politikai problémát. A folyamatot záró „Fiatalok. Társadalom. Részvétel” című konferencia ezen a hétvégén lesz, ahol bemutatják a program eredményeit is.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!