Keresés

Százmilliós tartozás miatt jut csak szendvics az esztergomi betegeknek

Százmillió forintos tartozás miatt bontott szeződést egymással az esztergomi kórház és a Hungast Zrt. Amíg nincs új szolgáltató nem jut meleg étel a betegeknek.

100 millió forintos tartozást halmozott fel az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, ezért nincs a héten meleg étel a betegeknek – írja a Kemma.hu. A lap szerint a kórház és az élelmezést eddig biztosító Hungast Zrt. közös megegyezéssel bontottak szerződést. A Hungast Zrt. leszereli a konyhát is, ezért a héten nincs meleg étel a kórházban. A hétfői ebéd két szendvics és egy alma volt.

A Hungast Esztergom Zrt. a jelentős tartozás ellenére július 31-ig fenntartotta a szolgáltatást, hogy a kórháznak legyen ideje a zökkenőmentes átállásra – idézte a lap Páger Zsoltot, a Hungast Csoport üzletfejlesztési igazgatóját.

A kórház vezetősége azt ígérte, mindent megtesznek annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a szolgáltatóváltás. Az átmeneti időben szendvicseket, gyümölcsöt adnak a betegeknek, a speciális élelmezlsre szoruló betegeknek személyre szabottan alakítják ki a napi menüt.

A Kemma.hu szerint Esztergom jelentős támogatást nyújtott az elmúlt években a kórháznak: 2015-ben 131 millió, 2016-ban pedig 107 millió forinttal segítették a működését.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!