Keresés

Százak tüntettek a martonfai menekülttábor ellen

A helyiek nem akarnak ezerfős menekülttábort a falu szélére, inkább Felcsútra küldenék.

Százak tüntettek Pécsett a martonfai menekülttábor ellen péntek este – írja a bama.hu. A demonstráció erős rendőri biztosítás mellett, rendbontás nélkül zajlott le. Az egyik transzparensen az állt, hogy az ezeréves Martonfa ezer menekültet kap ajándékba a kormánytól. Többen is skandálták, hogy vigyék a tábort Felcsútra.

Bosnyák András, Martonfa polgármestere szerint sehol sem lenne jó helyen a tábor, még ha lenne is alkalmasabb helyszín a kijelöltnél. Garzó Gábor, a vasútállomáson a migránsokat segítő egyik pécsi civil kijelentette, egyetért a martonfaiakkal, ilyen döntést nem lehet hozni az emberek megkérdezése nélkül, és ő sem találja alkalmasnak a helyszínt. De hozzátette azt is, hogy a helyiek sok félelme nem megalapozott.

A Martonfához közeli Pécsvárad nem szervezett tiltakozásokat, de Zádor János polgármester nyílt levelet írt a belügyminiszternek. Eben az áll, hogy közigazgatási szempontból Martonfa hozzájuk tartozik, mégsem kaptak információt a kormány terveiről. Úgy véli, a probléma az összes környező települést érinti, városként Pécsváradot súlyozottan, és nem kaptak adatokat a kormány által tőlük elvárt egészségügyi, közbiztonsági és egyéb feladatokról sem.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!