Keresés

Soros szerint rosszabb a helyzet Magyarországon, mint az orosz megszállás idején

Soros György szerint Orbán elüldözi a CEU-t Magyarországról, de száműzetésben is fenn fogja tartani az egyetemet. Erről egy új videóüzenetben beszél, amelyben azt is elmondja, szerinte rosszabb a helyzet most Magyarországon, mint az orosz megszállás idején. 

Újabb videóüzeneteket tett közzé Soros György, a Nyílt Társadalom Alapítvány alapítója. Ezek közül az egyikben Orbán Viktorról és a jelenlegi magyarországi helyzetről beszél. Felidézi, hogy a rendszerváltás idején Orbán a Soros Alapítvány ösztöndíjával tanult Oxfordban. Mostani viszonyukról azt mondja, a részéről nincs személyes ellentéte Orbánnal, de áthidalhatatlan elvi különbségek vannak köztük. Elmondja azt is, hogy ő maga nem fél, hiszen őt Orbán nem tudja utolérni, de a magyarországi munkatársai miatt aggódik, mert úgy látja, rosszabb a helyzet, mint az orosz megszállás idején, amikor a társadalom hatékonyabban tudott fellépni.

A videó végén szóba hozza az általa alapított Central European University-t (CEU) is, amelyet szerinte Orbán elüldöz Magyarországról, de „száműzetésben” is fenn fogja tartani az egyetemet.

A Nyílt Társadalom Alapítvány közzétett két másik videót is, amelyekben Soros a gyerekkori emlékeiről és munkásságáról beszél. Az alapítvány igyekszik aktívabban fellépni a kormányzati Soros-ellenes kampánnyal szemben, ezért nemrég felvettek egy szóvivőt és vidéki terjeszkedésbe is kezdtek, amiről itt írtunk bővebben.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!