Keresés

Simicska totális médiaháborúval fenyegetőzik

Totális médiaháborúval fenyegeti a kormányt Simicska Lajos, ha valóban egykulcsossá teszik a reklámadót. A változtatással több jobboldali médium is rosszul járna, például a Simicska érdekkörébe tartozó Magyar Nemzet, Heti Válasz, vagy HírTV. 

Totális médiaháború jön, ha a kormány bevezeti az ötszázalékos reklámadót – mondta Simicska Lajos a Népszavának. A lap szerint a Simicska érdekkörébe tartozó HírTV, Magyar Nemzet, Metropol, Class FM és Heti Válasz költségei ötszörösére nőnének, ami Orbán Viktor egykori kollégiumi szobatársa szerint „újabb támadás a demokrácia ellen”. Simicska szavai alapján tovább mérgesedhet a viszony közte és a miniszterelnök között, ami a hírek szerint amúgy is jelentősen megromlott az elmúlt években.

A reklámadó megváltoztatását Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, miután az Európai Bizottság Versenypolitikai Főigazgatósága többször is kritizálta a kormányt az eddigi sávos adó miatt. Ez ugyanis az alacsonyabb reklámbevételű médiumoknak kedvezett, miközben hátrányos helyzetbe hozta a nagyobb cégeket, például az RTL Klubot. Az új, egykulcsos reklámadóval már a kisebbeknek is fizetniük kell majd, így például a Simicskához tartozó Magyar Nemzetnek, vagy a Heti Válasznak is.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!