Keresés

Komoly sikereket értek el a tiltakozó tanárok

A kormány a keddi köznevelési kerekasztal ülése után komoly változtatásokról döntött az oktatás területén. Többek között átszabják a Klik költségvetését és a tanárok sokat bírált önértékelési rendszerét. Az országos tiltakozó akciót elindító Herman Ottó Gimnázium igazgatója elégedett az eredményekkel. 

Az oktatás színvonala és az iskolákat, tanárokat sújtó döntések elleni tiltakozó akció nyomására összehívott köznevelési kerekasztal kedden ülésezett. Bár a találkozóra meglepő vendégeket is meghívtak, az ülés mégis eredményes volt. Többek között ott volt az iparkamara, a honvédelmi tárca, a nagycsaládosok szervezete és a Magyar Művészeti Akadémia.

Az Index tudósítása szerint az ülésen döntöttek arról, hogy

– átalakítják a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ költségvetését

– egyszerűsítik az iskolai közbeszerzéseket

– az iskolaigazgatók kapnak egy bankkártyát kapnak, amivel önállóan intézhetnek javításokat, beszerzéseket

– azonnal rendezik a jövedelemelmaradásokat

– intézkednek a nyugdíjas korúak foglalkoztatásáról

– lerövidül a tanfelügyeleti intézményi önértékelési folyamat.

Madarász Péter, az országos tiltakozást elindító miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatója az MTI tudósítása szerint úgy értékelte a kerekasztalt, hogy a megbeszélés elérte eredményét.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a megbeszélés legnagyobb érdemének azt nevezte, hogy a „legkényesebb kérdésben sem hangzott el az, hogy nem”.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!