Keresés

Senki sem támogatja, mégis kinevezhetik iskolaigazgatónak

Ketten jelentkeztek a szombathelyi Gothárd Jenő Általános Iskola igazgatói posztjára. A nyugat.hu úgy tudja, hiába támogatta a tantestület, az iskolaszék és az önkormányzat is az egyik jelöltet, mégis a másik pályázót nevezték ki. Az államtitkárság cáfolta, hogy megszületett volna a döntés. 

A szombathelyi Gothárd Jenő Általános Iskolában azután írtak ki pályázatot az igazgatói posztra, hogy az addigi igazgató, Mánd Józsefné nyugdíjba ment. A szabályok szerint a tantestületnek, az iskolaszéknek és az önkormányzat oktatási bizottságának csak véleményezési joga van az igazgatók kinevezésekor, a végső döntést az oktatásért felelős államtitkár hozza meg.

A posztra ketten pályáztak, és bár a nyugat.hu információi szerint a három véleményezési jogkörrel bíró szerv mind Farkas Líviát támogatta, a győzes mégis Nagyné Tancsics Ildikó, a vépi Hatos Ferenc Általános Iskola igazgatója lett. Az államtitkárság érvénytelennek minősítette Farkas pályázatát, és mivel az új tanév közeledése miatt nem volt idő új pályázat kiírására, Nagynét egy évre megbízott igazgatónak nevezték ki. Bár a nyugat.hu-nak több forrás is megerősítette a hírt, az államtitkárság egyelőre cáfolta, hogy megszületett volna a végső döntés.

Nagyné tavaly már szerepelt a hírekben, amikor az általa vezetett vépi iskolában egy szülő az iskola területén megpofozta egy másik szülő gyermekét. Nagyné ezért úgy döntött, hogy tanítási időben be kell zárni az iskola ajtóit, amiről egy szülő értesítette a katasztrófavédelmet, mert attól tartott, hogy a gyerekek egy tűz esetén sem tudnak majd kimenekülni. A katasztrófavédelem ellenőrzésén kiderült, hogy az iskola három ajtaja közül egyiket sem lehet belülről kinyitni, még az erre a célra rendszeresített pánikgomb segítségével sem. A hatóság ezért egymillió forintos büntetést szabott ki.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!