Keresés

Sem a telefon, sem az internet nem működik a Klikben

Tíz napja sem a telefonok, sem az internet nem működik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban (Klik), sokan ezért saját laptopról vagy otthonról dolgoznak. A Klik annyira el van adósodva, hogy a kormánynak 26,7 milliárd forinttal kellett segítenie. 

Másfél hete nincs telefon és internet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központban (Klik), mióta a központ új épületbe, a Nádor utcából a Bajcsy-Zsilinszky útra költözött – írja az Index. A lapnak egy klikes dolgozó azt mondta, „sajnos nem tudom a hiba okát, új vezetékeket húztak vagy valami ilyesmi áll a háttérben, másfél hete ez a helyzet. Van, aki otthonról dolgozik, mások saját laptopról, mindenki igyekszik megoldani a munkát, ahogy tudja”. Állítólag többeket haza is küldtek a munkából emiatt. A Klik weboldalán több főosztályhoz ki is írták, hogy „a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetékes telefonszámai átmenetileg nem elérhetőek”.

A Klikre egyébként is rájár a rúd mostanában. Nemrég a  Pedagógusok Demokratikus Szervezete hozta nyilvánosságra, hogy az intézményekben dolgozó közalkalmazottak és az óraadói megbízással rendelkezők hónapok óta nem kapták meg a munkába járási költségtérítést, a jubileumi jutalmat, az óraadói megbízási díjat, végkielégítést és más jogcímen járó összegeket. Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár szerint a Klik az év végéig rendezni tudja majd az adósságait. A kormány 26,7 milliárd forintot biztosított erre.

 

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!