Keresés

Saját óvodát és iskolát indít a Prezi egyik alapítója

Boldog és alkotó tanárokat, kis csoportot, személyközpontú és projekt alapú tanulást ígér a Prezi egyik alapítója abban az óvodában, amit idén szeptemberben terveznek elindítani.

Három másik családdal két óvodát (preschool, kindergarden) indítunk 4-6 éves gyerekeknek a Gellért-hegy és az Újlipótváros közelében, mert úgy érezzük, hogy még több frissen végiggondolt óvódára, iskolára van szükség – írja Facebook oldalán Halácsy Péter.

Halácsy azt írja, most szeptemberben kezdik, és olyan gyerekeket várnak, akik fel vannak mentve az óvodai nevelés alól. “Később iskolát fogunk alapítani, hogy könnyű legyen az átmenet”.

Kulcsszavak: boldog és alkotó tanárok, kis csoport, perszonalizált oktatás, projekt alapú tanulás, kevert életkorú csoportok, nincsenek fiús és lányos játékok, a szociális és érzelmi képességek éppoly fontosak, mint a tudomány és a környezet. Nálunk az írás-olvasás oktatása a megértést szolgálja és egyszerre vezet be a szavak és a kódok világába. A mi sulinkban digitális nyelv és a beszélt nyelv kiegészítik egymást, és a felszabadult önkifejezés eszköze a forrasztás is lehet, nem csak a dalolás. Nincs szegregáció, sőt! Minden két jelentkező fizeti a helyét egy sorsolt harmadiknak – írja Halácsy.

Az intézmény nem lesz akkreditált óvoda 2015 szeptembertől. Ezért a gyerekeknek engedélyt kell kérnie a jegyzőtől, hogy a kötelező óvoda helyett kisközösségben töltsék el ezt az időszakot.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!