Keresés

Saját kerekasztalt alakítanak a pedagógusok, és oda várják a kormányt

Ez a tüntetők válasza a Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter által életre hívott Köznevelési Kerekasztalra, amelynek résztvevőit a kormány határozta meg.

Kedden Civil Közoktatási Platformot hoznak létre a tilta­kozó iskolákat képviselő Tanítanék Mozgalom alapítói – írja az Index. Itt az oktatás valódi szakértői és valódi szereplői egyeztetnek majd, mondta a szombati tüntetésután a lapnak Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója. Hamarosan megalakítják az Alternatív Köznevelési Kerekasztalt, ahol ők diktálják a feltételeket, és ők határozzák meg a legsürgősebb intézkedéseket. Ide várják a kormány képviselőit is.

Ez a tüntetők válasza a Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter által életre hívott Köznevelési Kerekasztalra, amelynek résztvevőit a kormány határozta meg. Bár az ülésen részt vevők pozitívan nyilatkoztak a megbeszélésről, később azt mondták: nem fogadják el legitimnek.

Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke a Népszabadságnak azt mondta: most a szakmának pontról pontra meg kell fogalmaznia az elvárásait, és ezeket a kormány elé tárni.

Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint teljesen új közoktatási törvény kell alkotni. A szakszervezeti vezető szerint eredményt elérni csak tárgyalással lehet. A kormány vagy önszántából kész erre, vagy a szombati tüntetés erejével rá kell kényszeríteni erre.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!