Keresés

Az RTL nem ijedt meg a kormánytól

Hiába emelik negyvenről ötven százalékra a rájuk kirótt reklámadó mértékét, az RTL Klub továbbra sem hagyja el Magyarországot.

Az MMOnline megkereste az RTL Klub külföldi tulajdonosát, hogy megkérdezze, mit szólnak hozzá, hogy az általuk már eddig is kifogásolt, az RTL esetében 40 százalékos mértékű magyarországi reklámadó mértékét 50 százalékra növelné a kormány. Oliver Falhbusch, az RTL nemzetközi vállalati kommunikációért felelős igazgatója szerint az intézkedés annak bizonyítéka, hogy a kormányzat ki akarja üldözni Magyarországról az RTL-t.

Oliver Falhbusch válaszában azt írta: az RTL határozott véleménye a kezdetektől fogva, hogy a kormány megsérti a médiaszabadságot Magyarországon, ez a mostani lépés is ennek bizonyítéka. Az RTL Group illetékese válaszában megismételte, hogy a reklámadó mértékének növelése sem változtatja meg erős elkötelezettségüket Magyarország iránt, vagyis továbbra sem hagyják el országot.

A 444.hu arról ír, hogy a szocialista Bárándy Gergely megkérdezte Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogy mi az oka annak, hogy a kormány még tovább emelte az RTL Klubot sújtó különadó terhét.

A parlament honlapjára feltöltött írásbeli válaszában Lázár azt mondja, hogy a kormány továbbra is egy olyan gazdaságpolitika mellett elkötelezett, ahol minden egyes gazdasági szereplő kiveszi a részét a közteherviselésből, különösen akkor, ha az adott szektorban jelentős nyereségek keletkeznek. Az RTL Klubról és híradójáról pedig Lázár azt írta: ahogy azt bárki láthatja, a reklámadó bevezetése óta az RTL maga mondott le a minimálisan elvárható szakmai szabályok betartásáról, és a híradók szerkesztését saját pénzügyi szempontjainak rendelte alá.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!