Keresés

Rongyrázós ünnepséggel zárták a felzárkóztató programot

Tízmillió forintot költött az EMMI háttérintézménye egy roma nők számára indított felzárkóztató program zárórendezvényére.

Felső kategóriás rendezvénnyel ünnepelte meg a Türr István Képző és Kutató Intézet a roma nők foglalkoztatását segítő uniós projektje lezárását. Az intézmény 10 millió forintot költött el a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében tartott fogadásra – írja az Index.

Az 1,5 milliárd forint költségvetésű Nő az esély programot uniós forrásokból finanszírozták, és azzal a céllal indították, hogy segítsék 1000 roma nő szakmai képesítésének megszerzését a szociális és a gyermekjóléti szakmákban, valamint, hogy támogassák a munkaerő-piaci elhelyezkedésüket.

A zárórendezvényre a Türr István Képző és Kutató Intézet írt ki közbeszerzést, amelyen a „projekt szellemiségéhez illeszkedő, pozitív üzenetet hordozó felső kategóriás helyszín” biztosítását írták elő a pályázóknak, és 10 milliós keretet adtak a szervezésre. A győztes cég végül 9 935 000 forintos ajánlatával győzött. Az ünnepséget áprilisban az MTA épületének Dísztermében tartották.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!