Keresés

Rogán szomszédjának és Szijjártó barátjának is jut a közpénzből

Kiderült, kik nyerték a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 25 milliárd forintos kommunikációs tenderét. Szijjártó Péter barátja és Rogán Antal szomszédja is örülhet.

A tavaly megalapított Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) tavasszal írt ki pályázatot 25 milliárd forint értékben médiaügynökségek részére. Ez az a hivatal, amelyet azért hozott létre a kormány, hogy a különböző állami szervezetek kommunikációs költéseit koordinálja. A vezetője Nobilis Márton lett.

Az állami kommunikációs kampányokat három médiaügynökségen keresztül tervezik intézni, ezt a három médiaügynökséget választották most ki a tenderen. A 444 kiderítette, melyik három konzorcium között osztja fel az NKH a 25 milliárd forintot.

1.HG360 reklámügynökség

A cég vezetője a 444.hu szerint Csetényi László, Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető Pasa-parki szomszédja. A  HG360  2013-ig 1,5 milliárd forint közbeszerzést vitt el, és őket bízták meg a bevándorlásellenes kampány 300 milliós forintba kerülő levezénylésével is.

2.Trinity International és Young and Partners

A Trinity International és a Young and Partners PR-ügynökség is Kuna Tibor üzletember érdekeltségéhez tartozik, akit Szijjártó Péter külügyminiszter régi és nagyon jó barátjának tekint. A miniszter azt sem tagadta, hogy a cég az ő “érdekkörébe sorolható, hozzá köthető”. A cég a 444 szerint a közelmúltban szerződött 2,8 milliárd forint értékben a Szerencsejáték Zrt-vel is.

3. Mindshare Médiaügynökség

A cég tulajdonosa a londoni központú WPP PR-óriáscég, amelynek érdekeltsége több magyar médiaügynökség is tartozik. Ezeket a piac hozzáértői általában inkább baloldalinak cimkézik – írja a 444.hu. Az Orbán-kormány alatt nem voltak állami megrendelései, a közelmúltban azonban szerződött a BKK-val.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!