Keresés

Rettegésben tart egy cigány családot a Betyársereg

„Meghaltok cigányok”! – ezt kiabálják, és naponta többször is fenyegetve megállnak autójukkal egy szúcsi cigány család háza előtt a Betyársereg tagjai. A Társaság a Szabadságjogokért szerint a rendőrség semmit nem tesz, a család pedig egyre nagyobb rettegésben él.

Szúcson három hónappal ezelőtt megjelent a Betyársereg – írja a TASZ blogja, aki személyesen kereste fel a településen azt a családot, akit állításuk szerint rettegésben tart a szervezet. A Betyársereg azzal az indokkal kezdte meg a család zaklatását, hogy fát lopnak a helyi magánerdők egyikéből. Pedig a rendőrség eddig minden alkalommal rendben találta az amúgy tüzifa kereskedésből élő Gulyásék favásárlással kapcsolatos papírjait.

A TASZ azt írja: a Betyársereg tagjai rendszeresen a család portája előtt parkolnak több órán keresztül. Kocsijukból vagy a torkukon késként tartott, vagy egyezményesen kinyújtott középső ujjukat mutogatják. Emellett a sértettek elmondása szerint nem egyszer kiabálják át a kerítésen: „Meghaltok cigányok!”.  Bár nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy mindez pszichésen hogy hat a családra, de az állandó félelmet, hogy a tettlegességig fajuló inzultus elől menekülni kényszerülnek, jól példázza Gulyás Róbert beletőrödött mondata: „Három hónapja nem vettem le a cipőmet” – írja a blog.

A rendszerint az átlagosnál sokkal lassabban kiérkező környékbeli rendőrök nem tudnak, vagy nem akarnak semmit tenni a Betyársereggel. Már az is eredmény, ha egyáltalán kiérkeznek, annak ellenére, hogy nem intézkednek. Sokszor a zaklatott család bejelentését azzal az indokkal utasítják el, hogy tegyen panaszt az egri kapitányságon.

A TASZ az ügyészséghez fordult a kialakult helyzet miatt.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!