Keresés

Rendőrsorfal akadályozta az olimpiás aláírásgyűjtést

Nyolc rendőr látszólag a két nő adatait vették fel, de valójában sorfalat álltak az aláírásgyűjtő párt pultja előtt.

Az Együtt a Határ úti aluljáróban akart aláírásokat gyűjteni az olimpiáról szóló népszavazáshoz, amikor furcsa dolgok történtek, írja az Index a párt Pesterzsébet-Kispesti szervezetének Facebook-posztjára hivatkozva.

Először három rendőr jelent meg, akik két illegálisan áruló nőt igazoltattak. Pár perc múlva megjelent még 5 rendőr. Látszólag a két nő adatait vették fel, de kb. egy óra múlva már roppant idegesítő volt, hogy 8 rendőr áll sorfalat az aláírásgyűjtő párt pultja előtt.

A párt aktivistái megkérdezték a rendőröket, hogy talán csak nem őket vegzálni küldték ki őket, mire az egyik rendőr azt mondta, ezt nem cáfolja.

Amikor az aláírók is megkérdezték, hogy miért akadályozzák őket a rendőrök, megkérték őket, hogy álljanak már arrébb, mert megfélemlítik az embereket. A rendőrök 2 perce félreálltak, majd újra felálltak a pultok előtt sorfalként. Az Együtt így is  128 darab aláírást gyűjtött és hoztak nekik 31 aláírást.

Amikor az aláírásgyűjtők elkezdtek összepakolni, azonnal elhagyta az aluljárót a 8 rendőr és az illegális árusok folytatták az árusítást. 

Az Index megkereste az ORFK-t, akik válaszukban azt írták, hogy a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül.

„Ezzel szemben tény, hogy a BRFK két rendőre intézkedett Budapesten a határ úti metrómegállóban, mert a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről, körözött személyről érkezett bejelentés. Amint az a felvételen is látszik, a helyszínen csak két rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr, így a közösségi oldalról átvett cikkben közölt állítás, mely szerint rendőrsorfal vette körül az aláírásgyűjtő pultot nem felel meg a valóságnak.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta. A rendőrök a körözött személyt elfogták és előállították” – írja az ORFK.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!