Keresés

Rendeletben szabályozná Kocsis Máté a hangoskodó szomszédokat

Rendeletben szabályozná a lakóházak életét Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, legalábbis erre utalnak abban a konzultációs levélben, amelyben az önkormányzat a rendről kérdezi a VIII. kerületi lakosok véleményét. 

A közbiztonságról, a közrendről és a lakóházak nyugalmáról indított konzultációt a lakosokkal Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, írja a 444.hu. A postán kitöltött kérdőív a korábbi nemzeti konzultációk mintájára készült, és mindegyik kérdés a rendről szól, például: zavaró-e az éjjel-nappali boltok környéki hangoskodás, elég tisztán tartják-e a tulajdonosok a házuk előtti járdaszakaszt, vannak-e, akik nem megfelelően használják a játszóteret, stb.

Az önkormányzat a kérdőívben kilátásba helyezi azt is, hogy ha a többség nem tartja elég rendezettnek például a gangot vagy a ház udvarát, akkor külön rendeletet fognak alkotni róla, noha már van egy házirend, ami erről szól. Azt írják: „Sokak tapasztalatai szerint néhány szomszéd nem tartja be a lakóház házirendjét, és rendbontó magatartásával zavarja a lakók többségének nyugalmát. Mások nem találkoznak ezzel a problémával saját lakóépületükben – szól a konzultáció 6. pontja. – Ön támogatná, hogy a ház nyugalmának biztosítása, a családok, gyermekek védelme érdekében a jövőben a házirendben megfogalmazott szabályok betartását az Önkormányzat megfelelő szabályozással segítse?”

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!