Keresés

Reggelre teljesen kiürült a röszkei gyűjtőpont

A táborból Szentgotthárdra, az osztrák határhoz buszoztatták a menekülteket.

Egy osztrák civil szervezet tájékoztatása szerint gyakorlatilag elbontották a tábort Röszkén – írja a 444. A táborból Szentgotthárdra, az osztrák határhoz buszoztatták a menekülteket. Elméletben ott is táborba kéne menniük, a gyakorlatban csak egy ipari park és pár méter gyaloglás választja el őket Ausztriától.

Ezt hivatalosan nem jelentették be, de a menekülteket segítő civilek jelezték, hogy váratlanul nagyon sok menekült érkezett hétfőn Szentgotthárdra busszal. Reggelig 35 busz érkezett, de folyamatosan jönnek újabbak. A civilek röptetőtábornak keresztelték a szentgotthárdi megoldást. Itt ugyanis nincs akkora kapacitású tábor, amelyik ennyi embert el tudna látni. De nincs is rá igény, a menekültek azonnal mennek tovább Ausztriába. A regisztrációval már nem igazán törődnek a magyar hatóságok, visznek mindenkit a határhoz, elég feszített tempóban ültették hajnalban buszra a migránsokat. Nemcsak Röszkéről viszik a menekülteket, a körmendi tábor is kiürült reggelre.

A 444 beszélt Szentgotthárd polgármesterével, Huszár Gáborral, aki megerősítette, hogy folyamatosan érkeznek migránsok a településre, az ipari parkhoz. Őt tegnap este értesítették arról, hogy sok migránst fognak ide szállítani. De nem kellett nagyon készülniük rá, mert ahogy leszállnak a buszról a migránsok, már mennek is Ausztria felé. Mivel van egy közös magyar-osztrák ipari park, nincs nehéz dolguk, csak át kell sétálniuk. Nagyjából másfél perc alatt érnek át.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!