Keresés

Rátettek egy lapáttal a bevándorlók elleni gyűlöletkampányra

Magyar nyelvű óriásplakátokon üzen a kormány az ide érkező bevándorlóknak. A plakátok valójában a határ mentén élőknek szólnak, és a bevándorlók elleni nemzeti konzultációt népszerűsítik.

“Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” Ez a szöveg is szerepel majd azokon az óriásplakátokon, amikkel a nemzeti konzultációt hirdeti a kormány. A plakáttervről az Index adott hírt. A lap szerint az óriásplakátból összesen 333 darabot rendeltek, és ez csak az egyik az összesen háromféle szövegváltozat közül.

Az Index emlékeztet, hogy hasonló értelmű, bár nem ennyire gyűlöletkeltő kampányszlogent használt a 2010-es  választások idején a Jobbik: Magyarország a magyaroké. A lap úgy tudja, a kormány kimondottan a határ menti magyarok megdolgozására írt ki kommunikációs tendert.

A kormány előzetesen 960 millió forintra becsülte a bevándorlók elleni nemzeti konzultáció összköltségét. Azt nem tudni, hogy ebben benne vannak-e ezek az óriásplakátok is. A magyarországi menekültellátásra eközben saját zsebből alig több mint 400 millió forintot költ a kormány évente, a fennmaradó több mint 3,5 milliárd forintnyi összeget európai uniós forrásokból fedezik.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!