Keresés

Rácsukta a troli az ajtót a babakocsira, mégis a BKV kér kártérítést

Azon nem is vitatkozik a BKV, hogy a 75-ös troli vezetője rácsukta egy babakocsira az ajtót, mint ahogy azon sem, hogy a gyerek anyja végül fentragadt a járműn, míg a gyerekre egy másik nő vigyázott a megállóban. A közlekedési vállalat azon vitatkozik, hogy a gyerekre vigyázó nőt ismerte-e az anya vagy sem.  A BKV jó hírnév megsértése miatt pert indított.


Csütörtökön tartották az első tárgyalását Miskolcon a még márciusban történt trolis esetnek, amikor egy anyuka fenn ragadt a 75-ös trolin Budapesteb, a Hősök terénél, így az 5 hónapos gyermekére egy idegen vigyázott a megállóban.

Az anya, Marosi Vivien szerint mikor le akart szállni a troliról, a sofőr rácsukta az ajtót a babakocsira, de amikor ő és az utasok kiabálni kezdtek, újra kinyitotta. A babakocsit egy, szintén a trolin utazó nő emelte le a megállóba, de az anya már nem tudott leszállni, mert a sofőr újra becsukta az ajtót. A nő és az utasok is kiabálni kezdtek, hogy álljon meg a troli, de a sofőr előbb nem reagált, majd káromkodva odaszólt az anyának, hogy hagyja abba a hisztit. A nő csak a következő megállóban tudott leszállni, de szerencsére a segítőkész utastárs az előző megállóban megvárta a csecsemővel.

Az eset akkor bejárta a sajtót, ami miatt a BKV Zrt. március végén beperelte a nőt jó hírnév megsértése miatt. Ugyanis a BKV álláspontja szerint teljesen másképp zajlottak a történések. A trolin két kamera rögzítette az eseményeket, de valamiért a két fél mégsem ugyanazt a következtetést vonja le belőle.

A BKV állítja, hogy az anyának segítő nő egyáltalán nem volt idegen, mert a felvételeken az látszik, hogy az állítólagos idegen nővel együtt érkeznek, és az is ő, aki tolja a babakocsit, sőt még egy szatyrot is átad az anyukának.

A BKV szerint a sofőr azért csukta rá a babakocsira az ajtót, mert túl későn, a fény- és hangjelzés alatt kezdte meg az anya a leszállást. Az sem igaz, hogy miután az anyuka fenn ragadt a buszon, szólt volna a sofőrnek, hogy álljon meg. A nő előre sem ment a sofőrhöz, csak megállt az első és a középső ajtó között, és nyugodtan megvárta, amíg a troli ismét megáll.

Az anyuka ügyvédje szerint viszont az is látszik, ahogy a gyerekkel maradt nő még az ajtóra is ráüt, hogy a sofőr nyissa ki. A BKV azért perelte be a nőt, mert valótlan állításokat közölt a sajtóban, ezzel pedig megrengette az utasok BKV-ba vetett bizalmát. A cég mindezt a cikkek alá érkezett kommentekből szűrte le.

A tárgyalást július 6-ra halasztották, és ha kiderül, hogy a BKV-nak van igaza, akkor a nőnek 500 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie.

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!