Keresés

Pukli István új párttal indulna a 2018-as választásokon

Tavasszal új, polgári párttal tér vissza Pukli István, a Tanítanék Mozgalom egykori arca, aki jövőre már a választásokon is elindulna. Beteljesítené a Fidesz 1998-as álmait, és akár a GDP 12 százalékát is oktatásra költené. Egyelőre nem árulta el, kik a társai, de azt megígérte, hogy senki, akinek köze van az elmúlt 27 év politikájához.

Új, polgári pártot alapít Pukli István, a Tanítanék Mozgalom alapítója, és jövőre már indulna is a választásokon, mondta a HírTV Egyenesen című műsorában. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója szerint az elmúlt hónapokban társaival részletes programot alkottak, amivel hamarosan előállnak. Azt egyelőre nem árulta el, kikkel dolgozik, de semmiképp sem szeretné, hogy az elmúlt 27 év politikusai közül bárki megjelenjen náluk. „A mostani ellenzék is része a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, az elmúlt hónapokban sok olyan emberrel találkoztam, akinek fontosabb volt a megélhetés, mint maga az ügy” – mondta.

Pukli polgári pártot csinálna, amely beteljesíti a Fidesz 1998-ban kitűzött álmait. Szerinte a polgári világ megteremtéséhez teljesen át kell alakítani az oktatást, amire rövid-, közép- és hosszútávú koncepciójuk is van. Pukli elsődleges célja, hogy Alaptörvénybe kerüljön: az oktatást nem lehet pártpolitikai céloknak alárendelni, és hosszú távon akár a GDP 12 százalékát is oktatásra költené. Pukli egyelőre nem tudja, minden választókerületben lesz-e jelöltjük jövőre. „Ha nem lesz elég másfél év, be kell látni, hogy ebben a ciklusban nem tudunk szerepet vállalni. De egy próbát megér” – mondta.

Pukli szerint az ő pártja annyiban lenne más, mint a Momentum Mozgalom, hogy ő tényleg szakértői oldalról közelíti meg a témákat. „Olvastam az egészségügyi és az oktatási vízójukat. Jelentem, sokkal jobbak vagyunk náluk” – mondta a Momentumról. Arra a kérdésre, hogy honnan fogja előteremteni a pártszervezéshez szükséges pénzt, azt mondta: „Számtalan tárgyaláson vagyunk túl, és nagyon biztatóak. Meglesz hozzá minden, ráadásul hazai forrásból, ellenőrizhető körülmények közt. Transzparens módon nyilvánosságra fogjuk hozni”.

Az új párt hivatalosan tavasszal fog előállni, de hogy pontosan mikor, azt Pukli István nem árulta el. Pukli ősszel jelentette be, hogy idén nyáron otthagyja az iskoláját. A róla írt korábbi portrécikkünket itt olvashatja.

 

Tetszett a cikk? Ossza meg!
Olvasna még több ilyet? Kövesse az Abcúgot a Facebookon is!